Alimentele care protejează împotriva apariţiei cariei dentare!

Alimentele care protejează împotriva apariţiei cariei dentare!

Brânza

Consumarea brânzei după o gustare dulce împiedică creșterea acidității din cavitatea bucală. Brânza stimulează saliva și este bogată în calciu care influențează echilibrul dinților re-calcificați și protejează împotriva pierderii de calciu.

Lapte de origine animală

Conține lactoză, din care bacteriile produc mai puțin acid decât din alte zaharuri și nu creşte riscul de apariţie a cariilor dentare  la fel de ușor. În plus, conține, de asemenea, calciu, fosfor și cazeină, care protejează ţesutul dentar. Cu toate acestea, nu consumaţi lapte noaptea,înainte de culcare fără să vă periaţi dinţii deoarece în aceste condiţii poate provoca degradarea dinţilor.

Laptele matern uman contine 7% lactoza si  are o concentraţie mai mică de calciu si fosfat. În general, aceasta nu favorizează apariţia cariilor, cu excepția cazurilor în care copii sunt hrăniţi frecvent în timpul nopții.

Legumele

 Sunt alcătuite din fibre care protejează dinții prin stimularea mecanică a salivei.

Arahidele, brânzeturile și guma de mestecat care conține xilitol pot acționa în același mod.

Ceaiurile negru și verde

Sunt deosebit de bogate în polifenoli și flavonoide, compuși complexi antioxidanți, găsiți în multe alimente vegetale. Fluorul din ceaiul negru poate, de asemenea, să protejeze împotriva decăderii.

Ciocolata

Există unele dovezi că, cacao într-o formă nerafinată (fără zaharuri adăugate) poate avea un potențial anticoroziv din cauza compușilor polifenolici prezenți, dar ciocolata prelucrată are o concentraţie prea mare în zahăr pentru a fi benefică pentru dinți.

Grija pentru sănătatea dinţilor este importantă dacă doriți să îi aveţi o viață întreagă!

O alimentaţie sănătoasă din punct de vedere nutrițional, care are un conținut scăzut de zaharuri libere, bogate în fibre – multe fructe și legume – și consumul de apă vă va proteja sănătatea orală și dentară, precum și sănătatea și bunăstarea dumneavoastră!!

 

 

This site contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. If you are a copyright owner for some texts and images used in this article, please let us know via email at copyright [at] drbratucu.ro and we'll remove the content imediately. Thank you.

Împarte:

Lasă un mesaj