Când este nevoie de Tratament de Canal Radicular?

Când este nevoie de Tratament de Canal Radicular?

Există multe lucruri care pot deteriora pulpa sau nervul dintelui.

 

Adesea, un pacient va simți durerea sau alte simptome care îi avertizează că au nevoie de tratament de canal radicular, dar de multe ori nu există simptome sau avertismente.

Cea mai obișnuită cauză pentru tratamentul canalului rănirii este durerea.

O durere de dinți este cel mai frecvent simptom al necesității unui tratament de canal radicular. Durerea care vine de la un dinte care are nevoie de un tratament de canal radicular este specifică.

Dacă pulpa dintelui este încă în viață, persoana afectată va avea o sensibilitate extremă la lichide sau alimente calde sau reci iar sensibilitatea va continua chiar și după ce stimulul fierbinte sau rece este luat de pe dinte. Dintele poate începe să doară spontan, în mijlocul nopții sau, uneori, când pacientul nu utilizează dintele pentru a mânca sau bea.

Durerea poate progresa până la o durere generalizată extrem de severă, care poate cauza persoanei un disconfort crescut. În cazul în care dintele este mort și s-a format un abces, pacientul va simți durerea atunci când mesteca alimente sau pune presiune asupra dintelui.

Un abces poate sau nu producă umflături sau sângerări în jurul dintelui dar uneori, provoacă umflarea semnificativă a obrazului, maxilarului sau gâtului. Dacă se observă aceast lucru, nevoile de tratament sunt urgente – chiar dacă acest lucru înseamnă a merge la camera de urgență a unui spital.

Trauma: Dacă un dinte este agresat, nervul poate fi tăiat la capătul rădăcinii și în cele din urmă va muri. Acest lucru se poate întâmpla imediat după traumatism sau se poate întâmpla la mai mulți ani după traumă.

Fractura: Un dinte care s-a fracturat poate avea nevoie de un tratament de canal radicular, dacă fractura se extinde în interiorul dintelui și ajunge la nivelul pulpei dentare.

 

 

 

This site contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. If you are a copyright owner for some texts and images used in this article, please let us know via email at copyright [at] drbratucu.ro and we'll remove the content imediately. Thank you.

Împarte:

Lasă un mesaj