Ce este caria de biberon?

Ce este caria de biberon?

Caria dentară la sugari și copii foarte mici este adesea cunoscută ca şi carie dentară a bebelușului sau carie de biberon. Caria de biberon se produce atunci când lichidele îndulcite sau cele cu zaharuri naturale (cum ar fi laptele, formula și sucul de fructe) au un contact îndelungat cu dinții sugarilor. Bacteriile din gură se dezvoltă, hrănindu-se cu acest zahăr producând acizi care atacă dinții.

Copiii ale căror suzete se scufundă frecvent în zahăr sau sirop au cel mai mare grad de risc pentru apariţia cariilor de biberon. Dacă bebelușului i se dă băutură dulce în timpul somnului sau în timpul nopții este deosebit de dăunător, deoarece fluxul salivar scade în timpul somnului iar dinţii sunt mult mai vulnerabili la atacurile bactierene.

Cea mai frecventă localizare a acestor carii este la nivelul dințiilor din față însă şi alți dinți pot fi, de asemenea, afectați.

 

Află mai multe în Articolul Următor

 

 

This site contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. If you are a copyright owner for some texts and images used in this article, please let us know via email at copyright [at] drbratucu.ro and we'll remove the content imediately. Thank you.

Împarte:

Lasă un mesaj