Cum să ai grijă de dinţii tăi!

Cum să ai grijă de dinţii tăi!

Periajul dinților nu este doar pentru un zâmbet mai alb și o respirație mai proaspătă, este critică pentru sănătatea dumneavoastră generală. Când vă periați, îndepărtați placa bacteriană – un film subțire de bacterii care se lipesc de dinți și va crea carii, boli ale gingiilor și, dacă o ignori suficient de mult, va duce la pierderea dinţilor! Știți de ce să vă spălați, dar dacă doriți să învățați cum să vă spălați eficient dinții, aceste sugestii vă vor ajuta.

1. Utilizați o periuță de dinți bună!

Alegeți o periuță de dinți cu peri moi din nailon.Periuţa trebuie să înlăture în mod eficient placa și resturile de pe suprafaţa dinților, fără a irita gingiile sau erodarea smalțului dinților, cum ar fi cele cu periile tari, atunci când se utilizează cu acțiune laterală. Periuța de dinți ar trebui să se potrivească, de asemenea, confortabil în mână și să aibă un cap suficient de mic pentru a ajunge ușor la toți dinții, în special cei din spate. Dacă aveți dificultăți la utilizarea periuței de dinți în gură, este probabil prea mare.

• Periuțele de dinți electrice sunt o alegere excelentă dacă sunteți leneș și credeți că periuța de dinți electrică vă poate încuraja să vă petreceți mai mult timp pe dinți; Cu toate acestea, rezultatul este la fel de bun şi cu o periuță de dinți manuală – totul este în tehnica folosită;

• O metodă bună este să spălați cu o periuță de dinți manuală dimineața și să folosiți o periuță de dinți electrică pe timp de noapte;

• Trebuie să evitați cu siguranță o periuță de dinți cu fire „naturale” din părul animal, deoarece acestea pot conține bacterii și trebuie înlocuite mai frecvent;

2.Schimbaţi periuța de dinți în mod regulat!

Părul se va uza în timp, pierzându-și flexibilitatea și eficacitatea. Ar trebui să cumpărați o periuță de dinți nouă la fiecare trei până la patru luni sau imediat ce părul se va ridica și își va pierde forma.

Inspecția vizuală a periuței de dinți este mai importantă decât cea reală. De asemenea, puteți cumpăra periuțe de dinți ale căror mânere se vor schimba atunci când este timpul să cumpărați o periuță de dinți nouă.

• La aproximativ trei luni, părul devine ascuțit datorită frecarii și poate provoca sângerări ale gingiilor;

• Întotdeauna clătiți peria după ce ați folosit-o și păstrați-o în poziție verticală și neacoperită, astfel încât să se usuce înainte de următoarea utilizare. În caz contrar, bacteriile vor crește pe suprafaţa ei;

3. Utilizați o pastă de dinți cu fluor!

Nu numai că ajută la îndepărtarea plăcii, ci ajută la întărirea smalţului dinților. Este important să rețineți că pasta de dinți cu fluorură nu trebuie înghițită, deoarece ingerarea  a prea multă pastă poate avea consecințe grave asupra sănătății. Nu trebuie utilizată pentru copii sub vârsta de trei ani.

4. Folosiți ață dentară!

Folosirea aţei dentare este la fel de importantă ca și periajul, deoarece îndepărtează placa bacteriană, bacteriile și particulele de alimente care sunt prinse între dinți, unde periile de dinți sau periute de dinți moi nu pot ajunge nici măcar atunci când sunt utilizate cu mișcare naturală în sus / în jos.

Ar trebui să utilizați întotdeauna ață înainte de a vă spăla dinții, astfel încât orice alimente sau bacterii care se desprind să nu rămână în gură.

• Folosiţi aţa dentară cu atenție. Nu „strângeți” atașamentul între dinți, deoarece acest lucru poate irita gingiile sensibile. Înlăturați-o încet, urmând curba fiecărui dinte.

• Dacă găsiți ață dentară greu de folosit sau dacă aveți aparat dentar, căutați periuţe interdentare. Acestea sunt bastoane mici de lemn sau de plastic pe care le puteți introduce între dinți, obținând aceleași rezultate ca și dentare dacă spațiile sunt suficient de mari.

5. Finalizați prin clărire cu apă de gură pe bază de fluor (opțional).

Luați o gură mică de apă de gură, clătiţi timp de aproximativ 30 de secunde și scuipați-o. Aveți grijă să nu înghițiți nimic.

Amintiți-vă să vă spălați cel puțin de două ori pe zi. Majoritatea stomatologilor vă recomandă să vă spălați cel puțin de două ori pe zi – o dată dimineața și o dată înainte de culcare. Dacă vă puteți spăla şi a treia oară undeva în mijlocul zilei, chiar mai bine! De asemenea, ar trebui să încercați să evitați să luați gustări între mese cât mai mult posibil, deoarece acest lucru are ca rezultat acumularea a mai multor resturi de alimente și bacterii.

 

 

This site contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. If you are a copyright owner for some texts and images used in this article, please let us know via email at copyright [at] drbratucu.ro and we'll remove the content imediately. Thank you.

Împarte:

Lasă un mesaj