Cum să ai un zâmbet sănătos?

Cum să ai un zâmbet sănătos?

Un zâmbet frumos începe cu dinţi sănătoşi!

Un zâmbet frumos şi sănătos poate afecta mediul în care trăiţi şi modul în care oamenii te percep deoarece zâmbetul este o modalitate de a comunica ceva pozitiv şi paşnic.

Unii oameni sunt mai norocoși decât alții, din prisma felului în care sunt dinţii aliniaţi, pentru că nu mai au nevoie de tratament ortodontic. Cu toate acestea, este o chestiune de percepţie pentru că dinţii bine aliniaţi sunt doar una dintre caracteristicile care fac un zâmbet frumos.

Să ne punem în minte faptul că pentru ca un zâmbet să fie frumos, el are, de asemenea, nevoie să fie şi sincer. Este foarte important să fii sincer când zâmbești, deoarece sentimentul nu poate minți.

Atunci când râzi, dinții sunt prima caracteristică pe care oamenii o observă. Grija de zi cu zi poate ajuta să arate grozav!

  • Este foarte important să îţi periezi dinţii după fiecare masă dacă este posibil, dacă nu, cel puţin de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Acest lucru va elimina resturile alimentare şi placa bacteriană, care pot cauza carii şi boli gingivale.

Foloseşte o periuţă dentară manuală cu perii moi şi execută mişcări de sus în jos aplicând totodată vibraţii uşoare. Nu peria prea dur sau prea repede pentru a evita deteriorarea pe termen lung a dinţilor şi a gingiilor. O periuță de dinți electrică poate curăța în mod remarcabil, dar nu este necesară dacă faci o treabă bună, cu o periuţă de dinţi manuală.

Când vă spălați pe dinți, folosiți o pastă de dinți care conține fluorură, dar care nu este abrazivă pentru a nu deteriora dinţii. În cazul în care pasta de dinţi conţine fluor, nu înghițiţi în timpul periajului si nu lăsaţi copiii mici să o folosească.

  • Folosiţi aţa dentară zilnic. Periajul dentar ca şi tehnică de igienizare, dacă este utilizat singur curaţă doar 65% din suprafeţele dinţilor. Folosirea aţei dentare va elimina placa dentară rămasă și resturile de mâncare dintre dinți.
  • Nu fuma! Pe lângă faptul că îţi pătează dinţii, este extrem de periculos pentru sănătatea ta.
  • Evită alimentele care pot dăuna sau păta dinţii. Astfel de alimente precum băuturi răcoritoare sau băuturi energizante sunt, de asemenea, extrem de dăunătoare pentru sănătatea ta. Vinul roșu și cafeaua pot păta dinţii, dar nu dăunează sănătății dumneavoastră dacă sunt consumate moderat. Ceaiul, mai ales ceaiul verde, poate păta dinţii, dar ceaiul verde este excelent pentru sănătatea ta. Dacă consumaţi ceai verde regulat și observați că dinții sunt coloraţi, luați în considerare igienizări dentare profesionale mai des.

Dacă aveți deja carii dentare, igiena dentară excelentă nu le va vindeca. Este foarte important să consultaţi medicul stomatolog și realizate tratamentele necesare. A-ţi putea avea nevoie de tratamente simple, cum ar fi obturaţii dentare(plombe dentare) sau tratamente complexe cum ar fi coroane şi faţete dentare.

De asemenea, este posibil să nu fie nevoie de niciun tratament! Odată ce toți dinții sunt sănătoși, controalele regulate la fiecare 6 luni sunt imperative pentru a vă asigura că dinții rămân sănătoși.

Uneori, dintii sunt foarte sănătoşi, dar nu sunt bine aliniaţi. Această situație are nevoie de ortodonție (aparat dentar), care este mai costisitoare. Acest lucru trebuie să fie discutat cu medicul stomatolog şi medicul ortodont, deoarece acest tip de tratament este unul dintre cele mai complexe. Un tratament ortodontic se poate face la aproape orice vârstă, şi este ceva ce poate fi planificat în viitor, dacă nu este posibil de a fi efectuat astăzi.

  • Dacă doriți ca dinții să fie mai albi, luaţi în considerare albirea dinţilor. Dar, uneori, doar prin igienizări profesionale putem face ca petele să dispară și dinţii să arate mai albi.
  • Ai grijă de gingiile tale

Un zâmbet sănătos are nevoie, de asemenea, de gingii sănătoase. Boala parodontală, este foarte frecventă în rândul populației adulte, și este nu numai dăunătoare pentru sănătatea ta, dar poate face zambetul tău să arate groaznic! Gingiile roz și sănătoase sunt mult mai frumose decât gingiile rosii şi pufose.Gingiile nesănătoase provoacă, de asemenea, o respiratie urât mirositoare. Mai mult decât atât, atunci când boala parodontală ajunge la un nivel avansat, gingiile din jurul dinţilor devin reduse, ceea ce face ca dinţii să arate inestetic.

Îngrijirea gingiilor este asemănătoare cu îngrijirea dinţiilor, prin periaj şi prin utilizarea aţei dentare după fiecare masă sau cel puţin de două ori pe zi.Placa dentară acumulată între suprafaţa dintelui şi gingie reprezintă principal cauză a bolii parodontale. Pentru a ajuta la igienizarea suprafeţelor dentare şi a gingiei se recomandă utilizarea apei de gură care are un rol dezinfectant asupra gingiilor.

  • Utilizaţi apă de gură fară alcool!

Tartrul dentar se acumulează datorită ineficienţei tehniciilor de igienizare dentară fiind unul dintre factorii care contribuie la apariţia bolii parodontale.Tartrul odată apărut nu poate fi îndepărtat prin periaj, acesta putând fi înlăturat doar de către medical stomatolog prin igienizări dentare profesionale în cabinetul dentar, care se efectuează odată la 3 sau 6 luni.

Dacă suferiți deja de boli parodontale, există mai multe tratamente pe care le puteţi discuta cu medicul stomatolog. Acestea pot varia de la chiuretaje la chirurgie parodontală. După un tratament parodontal, este important să se mențină gingiile sănătoase prin periaj şi folosirea aţei dentare zilnic şi de asemenea, prin igienizări dentare profesionale regulate la fiecare 3 până la 6 luni.
Zâmbetul tău este format în mare parte din dinţi şi gingii. Buzele tale reprezintă rama zâmbetului tău şi trebuie să arate la fel de bine!

 

 

This site contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. If you are a copyright owner for some texts and images used in this article, please let us know via email at copyright [at] drbratucu.ro and we'll remove the content imediately. Thank you.

Împarte:

Lasă un mesaj