Cum să depistezi cancerul oral?

Cum să depistezi cancerul oral?

Medicul stomatolog poate depista unele forme de cancer sau pre-cancer la nivelul gurii și gâtului în timpul unui examen de rutină, însă multe dintre aceste tipuri de cancer se găsesc din cauza semnelor sau simptomelor prezente. Dacă se suspectează cancer, vor fi necesare teste.

Ca un prim pas, medicul dumneavoastră vă va pune probabil întrebări despre simptome, posibili factori de risc și orice alte afecțiuni medicale pe care le aveți.

Medicul dumneavoastră vă va examina pentru a căuta semne posibile de cancer oral sau orofaringian (sau pre-cancer). Acestea ar putea fi umflături sau alte zone anormale de pe cap, față sau gât sau probleme cu nervii feței și gurii. Medicul va examina întreaga cavitatebucală. El sau ea poate, de asemenea, să utilizeze alte teste pentru a căuta zone anormale în gură sau gât sau pentru a obține un sentiment mai bun despre ceea ce ar putea fi o zonă anormală.

Dacă există vreun motiv să credeți că ați putea avea cancer, medicul vă va îndruma către un medic specializat în aceste tipuri de cancer, cum ar fi chirurgul oral și maxilo-facial sau chirurgul ORL. Acest specialist va face alte examene și teste.

Următoarele teste sunt necesare în depistarea cancerului oral:

  • Examen complet al capului si gâtului;
  • Biopsia zonei suspectate;
  • Radiografii CT sau RMN;
  • Teste de sânge;

 

 

 

 

This site contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. If you are a copyright owner for some texts and images used in this article, please let us know via email at copyright [at] drbratucu.ro and we'll remove the content imediately. Thank you.

Împarte:

Lasă un mesaj