De ce un Medic Stomatolog Pediatru este o alegere bună pentru copilul tău?

De ce un Medic Stomatolog Pediatru este o alegere bună pentru copilul tău?

În nici un alt moment din viață, dinții, maxilarele și structurile faciale nu cresc la fel de rapid ca și între naștere și vârsta adultă. De aceea este benefic pentru copilul dvs. să fie sub observaţia unui medic stomatolog pediatru.

Acesta este specializat în îngrijirea orală pentru copii și adolescenți, cu cunoștințe avansate în problemele dentare din copilărie și modul în care acestea pot afecta sănătatea copilului dumneavoastră.

Iată patru motive pentru care medicul dentist pediatru este alegerea potrivită pentru îngrijirea orală a copilului dumneavoastră:

  1.  Acesta vă oferă informatiile de care aveţi nevoie în fiecare fază a dezvoltării copilăriei.În decursul a doar zece până la doisprezece ani, copilul dvs. va experimenta schimbarea a două tipuri de dentiţii. În timp ce acest proces este normal, există o serie de complicații posibile cum ar fi apariţia anomaliilor ce ţin de incluzia dinţilor în osul maxilar sau nedezvoltarea mugurilor dentari pentru apariţia dinţilor permanenţi etc. Stomatologii pediatrici sunt familiarizați cu modelele de dezvoltare și pot detecta din timp dezvoltarea acestor numeroase tipuri de anomalii.
  2. Au la dispoziţie tehnici de tratare a cariilor dentare care sunt legate de obiceiuri din copilărie.Copiii sunt la fel de mult sau mai susceptibili la apariţia cariile dentare decât adulții – iar consecințele ce pot apărea la nivelul dinților temporari pot afecta sănătatea dentară până la maturitate. Stomatologii pediatrici sunt bine calificați în tehnici de etanșare dentară, aplicații fluorurate sau tratamente modificate ale canalelor radiculare, care pot contribui la menţinerea dinților temporari şi prevenirea afectării dinţilor permanenţi.

3. Cabinetele lor sunt „prietenoase pentru copii”. Birourile stomatologice pot fi locuri de descurajare pentru copiii mici. Cabinetele stomatologice ale medicilor stomatologi pediatri sunt concepute pentru a ajuta la atenuarea temerilor lor, cu camere de așteptare și de examinare, care sunt luminoase,vesele și pline de desene și activități care sunt atrăgătoare pentru copii. Mai important, medicii stomatologi pediatri și personalul lor sunt instruiți și calificați în ceea ce privește copiii și îi fac să se simtă în largul lor.

4. Vă pot sfătui cu privire la buna îngrijire la domiciliu a dinților copilului dumneavoastră. O bună igienă orală începe când primii dinți erup în gura copilului, între 6 luni și un an. Stomatologii pediatrici și personalul lor vă pot ajuta să vă călăuzească în tehnicile adecvate pentru periaj. De asemenea, vă pot oferi sfaturi despre practicile care ar putea afecta sănătatea dentară a copilului dvs., cum ar fi consumul de lichide care conţin zahăr în timpul nopții.

 

 

This site contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. If you are a copyright owner for some texts and images used in this article, please let us know via email at copyright [at] drbratucu.ro and we'll remove the content imediately. Thank you.

Împarte:

Lasă un mesaj