Faţete ceramică E.MAX

Faţete ceramică E.MAX

   

Faţetele ceramice E.Max sunt foiţe foarte subţiri de ceramică care se cimentează pe suprafaţa externă a dintelui prin tehnici adezive de ultimă generaţie realizate prin tehnologia digitală CAD/CAM. Scopul acestor fatete ceramice este de a corecta diferite anomalii ale dinţilor: de culoare, formă, mărime sau poziţie. Având  o grosime foarte redusă,  maxim 0,7 mm, se integrează perfect pe suprafaţa dentară. Dinţii vor avea culoarea, dimensiunea şi forma dorită pentru a vă îmbunătăţii zâmbetul.

Faţetele E.max se bazează pe aceleași principii ca și cele din ceramică clasică(porţelan) – crează un zâmbet alb, drept, acoperind dinții naturali cu un laminat sintetic, care este cimentat permanent în poziție. Principala diferență între faţetele tradiționale și faţetele Emax este aceea că sunt fabricate dintr-o ceramică tratată special, astfel încât acestea să poată fi tăiate foarte subțiri și să rămână în continuare durabile. Produsele Emax sunt noi pe piață, dar câștigă popularitate în mod constant;

Mulți stomatologi și, desigur, pacienţii lor mulțumiți, le consideră drept cel mai bun tip de faţetă atât în ​​aspect, cât și în performanță.

Ceramica Emax poate fi descrisă ca fiind următoarea etapă a faţetelor din porțelan și, în multe privințe, este superioară celor tradiționale;

În primul rând, faţetele Emax pot fi tăiate mult mai subțiri, deoarece sunt fabricate dintr-un material mai rezistent; Faţetele din porțelan obișnuit de aceeași lățime, nu sunt aproape de rezistența și durabilitatea versiunii Emax.

Lățimea, de asemenea, le face să apară mai puțin voluminoase și mai proporţionale cu structura facială naturală.

În al doilea rând, deoarece acestea pot fi tăiate la o fracțiune de milimetru, înseamnă că va trebui să se şlefuiască mai puţin.

În cele din urmă, ceramica utilizată pentru a crea faţetele Emax este colorată și glazurată și poate fi tratată cu un strat translucid, pentru a le face să pară mult mai naturale decât porțelanul. Materialele de mai bună calitate dau un rezultat perfect.Majoritatea oamenilor nu vor putea să distingă faţetele de dinții naturali.

 

Situaţii care indică aplicarea faţetelor ceramice E.MAX:

  • Dinti fisuraţi, ciobiţi sau crăpaţi;
  • Prezenţa diastemei, denumită popular „strungăreaţă”
  • Coloratii inestetice ale dinţilor datorate unor tratamente cu medicamente precum tetraciclina,obiceiurilor alimentare, vârsta,obturaţii mai vechi(plombe),orice altă coloraţie care nu cedează în urma albirii dentare;
  • Dinti prea scurţi;
  • Modificări de structură;
  • În cazul În care există probleme ortodontice comune precum spaţieri sau înghesuiri ale dinţilor, acestea pot fi rezolvate prin intermediul faţetării, fără a mai fi necesară apelarea la aparatele ortodontice.    

In cazuri mai complexe însă, este necesară o consultaţie pentru a stabili dacă aceasta reprezintă într-adevar o alternativă. De asemenea, dacă nici o metodă de albire nu a dat rezultate, faţetarea ceramică poate oferi orice nuanţă de alb, pe o perioadă îndelungată.

După ce dinţii au fost şlefuiţi şi un strat de smalţ a fost îndepărtat de pe aceştia, unele persoane pot simţi un disconfort la stimuli termici sau la presiune. Acesta are loc datorită apropierii de nervul dintelui, dar va dispărea după aproximativ 1-2 săptămâni.

 

 

 

 

 

This site contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. If you are a copyright owner for some texts and images used in this article, please let us know via email at copyright [at] drbratucu.ro and we'll remove the content imediately. Thank you.

Împarte:

Lasă un mesaj