Învaţă să te speli pe dinţi corect!

Învaţă să te speli pe dinţi corect!

1.Utilizați o cantitate mică de pastă de dinți!

Folosiţi o cantitate de pastă de dinți cât o mazăre pe periuța de dinți. Dacă aplicați prea multă pastă de dinți, puteți provoca „spume”, care vă determină să scuipați și să terminați prea devreme. În plus, crește riscul ingerării unei cantităţi de pastă de dinți cu conținut de fluor, care este foarte nesănătoasă.

  • Dacă perierea este dureroasă, încercați să periaţi mai ușor cu o mișcare precisă în sus / în jos sau treceți la o pastă de dinți cu o formulă pentru dinți sensibili.  

2.Poziţiona-ţi perii la linia gingiei la un unghi de 45 de grade!

 Folosiţi mişcarea de pensulare, ușor cu o mișcare scurtă, verticală sau circulară. Cereți medicului dentist sau igienistului să vă prezinte tehnica corectă de periere.  

3. Periaţi cel puțin trei minute!

Periați doar câțiva dinți, pe rând, formaţi în jurul gurii un cerc pentru a curăţa fiecare dinte, petrecând aproximativ 12-15 secunde în sector. Dacă vă ajută, puteți să vă împărțiți gura în cadrane: partea stângă sus, dreapta sus, partea din stânga jos și partea din dreapta jos. Dacă petreceți 30 de secunde pe fiecare cadran, veți obține o perioadă de două minute de periere.

• Încercați să începeți cu dinții inferiori din stânga pe partea din afară, deplasându-vă spre dreapta, apoi spre partea de sus din dreapta şi spre stânga-sus. Schimbați cu partea din interior și periați din dreapta sus, în partea dreaptă jos și, în final, în partea inferioară din stânga.

• Dacă vă plictisiți, încercați să vă spălați dinții în timp ce vă uitați la televizor sau să vă bucurați de o melodie în timp ce vă periați. Periajul pe dinți pe durata întregului cântec vă va asigura că vă periați bine!  

4.Periaţi bine molarii!

Poziționați peria de dinți astfel încât să fie perpendiculară pe buzele dvs. sau astfel încât perii să se sprijine pe partea superioară a molarilor de fund. Lucrați periuța de dinți într-o mișcare in-and-out, și treceți din spatele gurii în față. Apoi, completați această mișcare făcând mișcarea rotativă a periei pentru a elimina bacteriile care au fost dislocate de pe suprafață. Repetați de cealaltă parte a gurii. Când dinții de jos sunt curățiți, întoarceți periuța de dinți și lucrați cu molarii de vârf.

• Pentru a accesa molarii de vârf, îndoiți mereu maxilarul inferior spre partea pe care lucrați. Acest lucru va spori spațiul disponibil pentru a mișca peria în sus și în jos de câteva ori, astfel încât să nu apară nici o mișcare laterală.

 

5.Curtați suprafețele interioare ale dinților!

Schimbaţi periuța de dinți astfel încât capul periuței de dinți să fie îndreptat spre linia gingiilor dvs. și periați fiecare dinte. Dentiștii spun că zona cea mai frecventă omisă este interiorul dinților frontali inferiori, deci nu uitați! Verificați dacă gura se deschide destul de bine, ținându-vă dinții cu două sau trei degete de cealaltă mână. Aceasta va permite un unghi vertical corect pentru a ajunge la marginea gingiei.

6. Periați ușor limba!

După ce ați curățat dinții, utilizați perii periuței de dinți pentru a vă curăța ușor limba. (Nu apăsați prea tare sau veți deteriora țesutul.) Acest lucru vă ajută să scăpaţi de mirosul neplăcut al gurii și eliminați bacteriile de pe limbă.

Finalizați printr-o clătire cu o apă de gură pe bază de fluor (opțional). Luați o gură mică de apă de gură şi clătiţi timp de aproximativ 30 de secunde apoi scuipați-o. Aveți grijă să nu înghițiți nimic!

Amintiți-vă să vă periați cel puțin de două ori pe zi. Majoritatea stomatologilor vă recomandă să vă spălați cel puțin de două ori pe zi – o dată dimineața și o dată înainte de culcare. Dacă vă puteți spăla şi a treia oară undeva în mijlocul zilei, chiar mai bine! De asemenea, ar trebui să încercați să evitați gustările între mese cât mai mult posibil, deoarece acest lucru duce la acumularea de resturi alimentare și bacterii.

 

 

This site contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. If you are a copyright owner for some texts and images used in this article, please let us know via email at copyright [at] drbratucu.ro and we'll remove the content imediately. Thank you.

Împarte:

Lasă un mesaj