Impactul alimentaţiei asupra sănătăţii dinţilor!

Impactul alimentaţiei asupra sănătăţii dinţilor!

Dinții de lapte sau dinţii temporari sunt cei mai sensibili la apariţia cariilor la scurt timp după erupția lor de la vârsta de 3-6 luni, la fel ca și dinții permanenți (adulți), care încep să erupe de la vârsta de 6-7 ani. Cu toate acestea, efectul dietei asupra cariilor dentare este de lungă durată.

Impactul alimentaţiei asupra sănătății orale începe în pântece, iar alegerile nutriționale ale unei femei însărcinate influențează dezvoltarea dinților. Cu toate acestea, dieta proprie a copilului imediat după erupția dinților este mult mai importantă. 

Grupele de vârstă înaintată sunt, de asemenea, expuse riscului.

Pierderea dinților afectează capacitatea persoanelor de a mânca, de a prospera și de a se bucura de viață. Pe măsură ce oamenii trăiesc mai mult, riscul apariţiei cariilor creşte. Este clar că mai multă atenție trebuie acordată dietei și îngrijirii dentare pentru a evita apariţia afecţiunilor orale şi dentare.

Cel mai important sfat pe care il pot oferi, este acela de a consuma cât mai multe alimente bogate în fibre, cum ar fi legume,fructe şi mai puţini carbohidraţi.

Carbohidraţii reprezintă sursa de hrană pentru dezvoltarea bacteriilor.Nu doar zahărul prelucrat este răspunzător pentru apariţia cariilor, asa cum nici carbohidraţii singuri, nu sunt răspunzători pentru apariţia cariilor.

Pentru ca o carie să se dezvolte pe suprafaţa unui dinte este nevoie să se îndeplinească o serie de factori precum:

  • Dieta necorespunzătoare (carbohidraţi,zaharuri prelucrate,amidon);
  • Igienă orală precară;
  • Susceptibilitatea mai mare a unora la apariţia cariilor;

Prevenţia oro dentară face ca toate acestea să fie evitate iar împreună cu aceasta puteţi evita complicaţiile pierderii dinţilor şi tratamentele dentare costisitoare.

 

 

This site contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. If you are a copyright owner for some texts and images used in this article, please let us know via email at copyright [at] drbratucu.ro and we'll remove the content imediately. Thank you.

Împarte:

Lasă un mesaj