Membrană PRF

Membranele A-PRF(Platelet Rich Fibrin) sunt membrane de vindecare,obţinute prin recoltarea sângelui pacientului,din plasma bogată în trombocite şi folosirea lor în intervenţiile chirurgicale stomatologice.

Sunt considerate o descoperire revoluţionară în domeniul chirurgiei dentare osoase regenerative!

A-PRF înseamnă trombocite bogate în fibrină, cu o concentraţie mare de trombocite care conţine numeroşi factori de creştere şi celule ce susţin şi stimulează vindecarea osoasă şi a ţesuturilor moi.

Aceste membrane se obţin din sângele pacientului, care este recoltat în eprubete şi introdus într-un aparat care separă proteinele din sânge obţinându-se astfel aceste membrane care iniţiază stimularea, regenerarea şi accelerarea  vindecării ţesuturilor. Este o procedură ce permite folosirea resurselor proprii organismului cu rezultate excelente,regenerând ţesuturile fără niciun fel de efecte secundare. Reduce substanţial perioadele de vindecare a fracturilor, intervenţiilor chirurgicale.

Membranele A-PRF pot fi folosite în amestec cu materialul de grefă osoasă pentru a stimula fixarea celulelor pe suprafaţa de titan a implantelor dentare.

Aceste membrane se folosesc în interveţii în cadrul parodontologiei, implantologiei şi chirurgiei maxilo-faciale pentru beneficiile vindecării postoperatorii a ţesuturilor.