Acid Hialuronic

Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de colagen natural și elastină de la nivelul pielii, tinde să se reducă, ca urmare a pierderii puterii celulelor de a mai produce colagen şi elastină proprie pentru a menţine elasticitatea ţesuturilor. În timp, pielea devine mai uscată, mai subțire și își pierde forța de a se reface de una singură, rezultând astfel nedoritele riduri faciale și pierderea din vigoare a unor zone corporale sau faciale.

 

Tratarea prin injectarea acidului hialuronic implică înglobarea acestui produs natural în țesutul cutanat, utilizând un ac fin. Acidul hialuronic nu este utilizat doar în medicina estetică, ci este un remediu excelent și în oftalmologie sau reumatologie. Disconfortul creat este unul minim. Intervenția este rapidă, în funcție de obiectivele estetice ce se doresc a fi atinse, durează 20-30 minute iar rezultatul favorabil este sesizabil imediat. Nu implică efecte secundare sau reacții adverse.

Este posibilă apariția unor ușoare umflături sau semne în punctele de injectare, mai rar poate sa apară o zonă de vânătaie, însă acestea nu vor persista mai mult de o zi. Spre deosebire de procedurile cu botox, acidul hialuronic asigură o piele vizibil întinerită pe o perioadă de 6-9 luni.

Pe lângă atenuarea ridurilor și a liniilor faciale de expresie, injectările cu acid hialuronic oferă cu succes volum și reconturare zonelor ce au pierdut din elasticitate, de exemplu, buze, nas, bărbie, obraji, fese, sâni, coapse și gambe. De asemenea, procedura cu acid hialuronic este o măsură excelentă pentru estomparea cearcănelor.

Tratamentul cu acid hialuronic este menit să restaureze forma,volumul şi structura buzelor, pierdute odată cu trecerea timpului.

Injectările cu acid hialuronic sunt soluții simple și rapide pentru a-i reda pielii tinerețea și strălucirea.

 

             

De ce să alegi procedura de mărire a buzelor sau umplere şanţuri nazo-labiale cu acid hialuronic?

 • Costurile sunt mai mici decât la mărirea buzelor cu implanturi sau grăsimea proprie;
 • Se foloseşte anestezie topică, realizată cu 15 minute înainte de procedură, prin aplicarea unei creme pe suprafaţa zonei unde se va injecta produsul;
 • Cantitatea de acid hialuronic injectată poate fi controlată şi decisă împreună cu pacientul chiar în timpul procedurii.

Eşti un candidat bun pentru mărirea buzelor sau umplere şanţuri nazo-labiale cu acid hialuronic dacă:

 • Doreşti să-ţi îmbunătăţeşti aspectului estetic al feţei;
 • Doreşti reconstrucţia unor zone ale buzeicare şi-au pierdut din volum datorită unor intervenţii chirugicale;
 • Doreşti să-ţi schimbi conturul buzelor;
 • Doreşti să estompezi anumite defecte congenitale ale buzelor;
 • Doreşti să-ti reduci ridurile fine din jurul buzelor;

Augmentarea buzelor este contraindicată dacă ai suferit de:

 • disfuncţii ale nervilor faciali;
 • infecţii cu hepatita recurentă;
 • alergii multiple;
 • diverse boli autoimune;

Important!  Dacă pacientul este plurialergic sau nu a mai efectuat nicio injectare cu acid hialuronic în trecut, se poate efectua o testare cu o cantitate infimă de acid hialuronic, astfel încât reacţiile sau manifestările ulterioare să fie eliminate.

Prezentare cazuri personale: