Inhalosedare

Inhalosedarea reprezintă o procedură medicală care constă în sedarea pacientului anxios prin inhalarea unui gaz(protoxid de azot) pentru a transforma anxietatea dentară într-o stare calmă şi relaxantă.

Protoxidul de azot este un gaz care combinat cu oxigenul combate anxietatea în timpul tratamentului stomatologic. Protoxidul de azot induce un efect de calmare şi relaxare.

Protoxidul de azot este cea mai sigură metodă de sedare folosită în tratamentele stomatologice la copii şi adulţi anxioşi.
Este un gaz ne-toxic, care se elimină singur din organism după administrare.Protoxidului de azot este recomandat pacientilor cu un anume istoric medical, cum ar fi hipertensiunea arterială, angină sau pentru cei care au avut atac de cord.
Spre deosebire de anestezia generală, pacientii care inhalează protoxidul se azot sunt constienţi si receptivi pe parcursul tratamentului.

Protoxidul de azot este sigur pentru copii!!

Pentru a îi face sa se simtă în largul lor, cei mici au nevoie de un nivel de sedare pentru a realiza cu succes tratamentul.

Protoxidul de azot este cea mai sigură şi eficientă metodă de sedare care îi oferă copilului o experienţă pozitivă în timpul tratamentului dentar.

Vârsta minimă pentru ca un copil să poată beneficia de sedare cu protoxid de azot este 3 ani!