Invisalign

Ce este Invisalign?

Încrederea,perspectivele dumneavoastră de viitor, toată viaţa dumneavosatră poate fi schimbată printr-un zâmbet!

Invisalign este o metodă practic invizibilă de îndreptare a dinţilor dumneavoastră şi de obţinere a zâmbetului la care aţi visat dintotdeauna.

Utilizând tehnologie avansată de imagistică 3D computerizată, specialistul Invisalign realizează planul dumneavoastră de tratament complet pornind de la poziţia iniţială a dinţilor dumneavoastră până la poziţia finală dorită. Apoi, este creată o serie de aliniatori(gutiere) care sunt detaşabili,transparenţi şi personalizaţi pentru dinţii dumneavoastră – numai pentru dinţii dumneavoastră–pentru a-i deplasa puţin câte puţin. Fiecare aliniator(gutieră) este purtat timp de aproximativ două săptămâni înainte de a fi înlocuit cu următorul din serie, deplasând treptat dinţii către poziţia finală proiectată. Durata tratamentului dumneavoastră cu Invisalign va fi stabilită de specialistul Invisalign, în funcţie de nevoile dumneavoastră specifice.

Confortabil, transparent şi detaşabil – sistemul Invisalign vă transformă zâmbetul fără a vă afecta viaţa de zi cu zi.

Avantaje Invisalign

  • Aliniatorii Invisalign sunt aproape invizibili. Este posibil ca nimeni să nu observe măcar că purtaţi aceşti aliniatori practic invizibili, ceea ce face ca Invisalign să se potrivească perfect cu stilul dumneavoastră de viaţă şi interacţiunile zilnice cu alte persoane.
  • Gutierele sunt confecţionate din material termoplastic rezistent de calitate medicală, unic dezvoltat pentru sistemul Invisalign. Aliniatorii sunt personalizaţi pentru dumneavoastră şi se fixează perfect pe dinţii dumneavoastră.
  • Aliniatorii Invisalign sunt detaşabili, ceea ce vă oferă flexibilitatea de a mânca şi bea ce doriţi în timpul tratamentului scoţându-vă pur şi simplu aliniatorii. Şi, de asemenea, puteţi scoate aliniatorii pentru a vă spăla pe dinţi şi folosi aţa dentară aşa cum aţi face în mod normal pentru o respiraţie proaspătă şi pentru a menţine o bună igienă orală.
  • Spre deosebire de aparatul dentar fix tradiţional, nu există suporturi (brackets) sau sârme metalice. Aceasta înseamnă că, în majoritatea cazurilor, veţi petrece mai puţin timp în cabinetul specialistului Invisalign pentru ajustări.
  • Invisalign vă permite să vă vizualizaţi rezultatele virtuale şi planul de tratament înainte chiar de a începe tratamentul, astfel încât să puteţi vedea cum vor arăta dinţii dumneavoastră la încheierea tratamentului.

Este o metodă bună de îndreptare a dinţilor?

Prin aplicarea tehnologiei 3D computerizate a Align Technology, sistemul Invisalign poate fi utilizat pentru a trata un număr variat de pacienţi care îşi doresc dinţi mai drepţi. Software-ul unic ClinCheck® permite pacienţilor să îşi vadă planul de tratament de la început până la sfârşit chiar înainte de a începe tratamentul.

Cât costă tratamentul?

Preţurile tratamentului cu Invisalign se situează în general între 14000 lei şi 25000 lei. Cu toate acestea, în cazul în care sunt necesare doar deplasări minore ale dinţilor, preţurile pot începe de la 8000 lei.

Cât de des trebuie mers la control?

Controalele la specialistul Invisalign se fac la fiecare 4-6 săptămâni pentru a se asigura că tratamentul evoluează conform planului şi pentru a primi următoarele câteva seturi de aliniatori Invisalign, dar decizia va aparţine specialistului Invisalign în funcţie de tratamentul dumneavoastră.

Cât durează tratamentul?

Durata totală a tratamentului depinde de complexitatea acestuia şi este, în general, comparabilă cu cea a unui tratament cu un aparat dentar tradiţional. În mod normal, tratamentul poate dura între 9 şi 18 luni. În timpul consultaţiei dumneavoastră, furnizorul Invisalign vă poate oferi informaţii mai detaliate.

Tratamentul cu Invisalign este dureros?

Unele persoane pot resimţi un disconfort temporar minor timp de câteva zile, la începutul fiecărei noi etape de tratament, atunci când introduc un aliniator nou. Acesta este normal şi este descris, de obicei, ca o senzaţie de presiune. Este un semn că aliniatorii funcţionează – deplasându-vă dinţii treptat şi ajutându-vă să obţineţi rezultatele finale. Acest disconfort dispare, de obicei, după câteva zile.

Cât timp trebuiesc purtaţi aliniatorii?

Aliniatorii trebuie purtaţi în permanenţă pe durata tratamentului, în afară de momentele în care mâncaţi, vă spălaţi pe dinţi sau folosiţi aţa dentară.

Gutierele nu au niciun efect negativ asupra vorbirii. Cu toate acestea, ca în cazul aparatelor ortodontice tradiţionale, există o perioadă iniţială de ajustare asociată cu prezenţa unui obiect nou în gură.

Fumatul este descurajat în timpul purtării aliniatorilor, deoarece este posibil ca aliniatorii să se păteze sau să se coloreze.

Îngienizare aliniatori

Curăţare a aliniatorilor constă în perierea şi clătirea lor cu apă călduţă şi utilizarea cristalelor de curăţare Invisalign sau a tabletelor de curăţare speciale. Este important să vă spălaţi pe dinţi după fiecare masă şi înainte de a vă reintroduce aliniatorii, pentru a menţine o igienă orală corespunzătoare.