Top 10 sfaturi pentru sănătatea orală a copilului tău!

Top 10 sfaturi pentru sănătatea orală a copilului tău!

Nu este nevoie să așteptați până când bebelușul dvs. are dinți pentru a pune bazele unei bune sănătăți orale sau generale. De fapt, buna nutriție și igiena orală pot începe imediat. Depinde de dvs. să dezvoltați rutinele care vă vor ajuta să vă protejați copilul împotriva cariilor dentare și a altor probleme de sănătate orală. Deci, să începem!

1) Începeți corect obiceiurile de igienă orală;

Curățați cu grijă gingiile sugarului și primii dinţi erupți, după fiecare hrănire, cu un tampon din tifon îmbibat în apă sau cu o pânză umedă.

2) Periaţi cu grijă;

Când erup primii dinți,periaţi cu grijă, cu o periuță de dinți mică,moale, fără pastă.

3) Învățați-vă copiii tehnicile corecte de periaj;

Atunci când copilul dvs. ajunge la vârsta de 3 ani, puteți începe să îi învățați tehnicile adecvate de periere a dinţilor, cu o cantitate mică de pastă de dinți fluorată de mărimea unui bob de mazăre. Ar trebui să vă monitorizaţi eforturile, spălând ușor dinții.

Realizarea tehnicii corecte este foarte importantă!!! Când copilul are vârsta de aproximativ 6 ani, el / ea ar trebui să dezvolte dexteritatea pentru a face acest lucru singur. Apoi îi puteți face cunostinţă cu aţa dentară! 

4) Verificați dacă alimentarea cu apă care servește locuința dvs. este fluorizată;

Dacă nu, discutați opțiunile suplimentare cu medicul dumneavoastră stomatolog. Rețineți că pastele de dinți și diferitele produse alimentare pot conține fluor.

5) Combaterea afectării carioase a dinților bebelușilor din cauza biberonului;

Nu lăsați copilul să se culce cu un suzetă sau cu o sticlă umplută cu orice altceva decât apă. Când dinții sunt expuși frecvent la lichide care conțin zahăr (inclusiv laptele matern sau lapte praf) pentru perioade lungi de timp, potențialul de afectare carioasă crește dramatic.

6) Evitați zahărul;

Înțelegeți că, dacă copilul dvs. mănâncă zaharuri, salivei îi ia minim 30 de minute pentru a neutraliza aciditatea produsă de bacteriile cauzatoare de degradare. O gustare dulce poate însemna că, gura copilului dumneavoastră este întotdeauna acidă, crescând șansele de apariţie a cariilor dentare.

7) Faceți o programare la medicul dumneavoastră stomatolog;

Copilul dumneavoastră ar trebui să vadă un medic stomatolog după erupţia primului dinte de lapte și apoi în mod regulat ulterior. Este important să se stabilească o relaţie placută între copil şi medicul stomatolog.Medicul stomatolog vă va învăța cum să preveniți afecţiunile dentare, să verificați apariţia cariilor de la nivelul dinților temporari și să urmăriți problemele de dezvoltare astfel încât să stabiliți un precedent pozitiv pentru vizitele viitoare.

8) Preveniți apariţia cariilor;

Adresați-vă medicului dentist cu privire la substanțele de etanșare dentară(sigilarea şanţurilor şi fosetelor dentare) și aplicațiile fluorurate pentru a proteja dinții copilului dumneavoastră.Sigilanţii pot împiedica alimentele să se blocheze în şanţurile mici şi înguste de pe suprafețele dentare de mestecat, neputându-se oferi mediul prielnic colonizării bacteriene iar fluorul aplicat local va întări smalţul împotriva deteriorării.

9) Păstrați-vă emoţiile pentru dumneavoastră;

Dacă vă simțiți îngrijorați de o vizită la un medic stomatolog, încercați să nu transmiteți aceste sentimente copilului dumneavoastră. Acest lucru este foarte important pentru bunăstarea emoțională. Încurajați-l pe copil să discute orice temere pe care ar putea-o avea despre vizitarea unui medic dentist, dar nu puneți nici o temere nouă în capul lui. Este o regulă bună pentru a nu mai menționa cuvintele „durere” sau „frică” în asociere cu medicul stomatolog, deoarece ridică o posibilitate la care nu s-ar fi gândit.

10) Protejaţivă copilul în casă;

Cercetările au arătat că, copii sub 7 ani susțin peste jumătate din leziunile dentare ale dinților primari în imediata vecinătate a mobilierului din casă.

Știați că?

Dinţii de lapte ai unui copil încep să se formeze înainte de naștere – la aproximativ a șasea săptămână de sarcină, și încep să se mineralizeze în jurul celei de-a treia până la a patra lună a sarcinii. Pentru a asigura dezvoltarea dentară adecvată, dieta mamei trebuie să fie adecvată în toate substanțele nutritive, în special în calciu, fosfor și proteine.

 

 

This site contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. If you are a copyright owner for some texts and images used in this article, please let us know via email at copyright [at] drbratucu.ro and we'll remove the content imediately. Thank you.

Împarte:

Comentează la"Top 10 sfaturi pentru sănătatea orală a copilului tău!"

Lasă un mesaj